+420 558 621 819 košík: 0,00 Kč

Římské rolety

Dětské pojistky

Jestliže máte doma děti, anebo je předpoklad, že by se děti mohly vyskytovat v místnosti vybavené římskými roletami, je nutné podle evropské normy EN 13120 všechny provázky a řetízky těchto římských rolet zajistit tak, aby se nacházely mimo dosah dětí. Toto preventivní opatření má především zabránit tomu, aby se děti těmito ovládacími prvky nemohly zadusit.

Ovládací prvky římských rolet můžete zajistit takto:

  1. Ovládací řetízky můžete uchytit do dětské pojistky (tento způsob však uvedená norma nepovažuje za zcela spolehlivý)
  2. Ovládací provázky a řetízky umístíte tak, aby jejich nejnižší část byla alespoň 1,5 metru nad podlahou nebo výše (respektive zcela mimo dosah dětí či bezbranných osob).

Dětské pojistky se montují napevno pod římskou roletu do stěny nebo do rámu okna tak, aby jimi ovládací řetízek procházel v přiměřeně napnutém stavu. (Dětská hlavička se pak do tohoto řetízku nemůže zamotat.) Pokud použijete dětskou pojistku, na takto uchycený řetízek už se pak nepoužívá standardní těžítko.

Dětské pojistky, které najdete v nabídce na tomto e-shopu, jsme se pro Vás snažili vybrat tak, aby byly co nejvkusnější a co nejméně nápadné. Je nutno podotknout, že proti klasickým těžítkům dětské pojistky žádnou velkou parádu nenadělají – bezpečnost dětí je ale samozřejmě na prvním místě.

Pokud byste k římským roletám nechtěli používat dětské pojistky, přestože se u Vás děti vyskytují, pak použijte tradiční řešení například řetízků s těžítky, ale těžítka (nebo nejnižší bod řetízku či provázku) umístěte alespoň do výšky 1,5 metru nad podlahu nebo výše – tak, aby tyto ovládací prvky byly zcela mimo dosah dětí.

POZNÁMKA: Kompletního odstranění nebezpečí uškrcení lze dosáhnout pouze vedením šňůr, řetízků, pásků a podobných prvků mimo dosah dětí. Použití dodatečných bezpečnostních zařízení může omezit nebezpečí uškrcení, ale nemůže být považováno za spolehlivé. Osoby odpovědné za děti jsou v konečném důsledku odpovědné za dodržování bezpečnostních pokynů.

12. 5. 2015

Dětské pojistky se montují napevno pod římskou roletu do stěny nebo do rámu okna tak, aby jimi ovládací řetízek procházel v přiměřeně napnutém stavu.


Nahoru

Kontakt

Prodejna:
Zámecké náměstí 44
738 01, Frýdek-Místek

+420 558 621 819
E-mail: info@petros-interier.cz



loading