+420 558 621 819 košík: 0,00 Kč

Římské rolety

Typy mechanismů

U každé římské rolety si můžete vybrat mechanismus. Zvolit můžete:

PROVÁZKOVÝ MECHANISMUS – nejlevnější

  • Římská roleta se vytahuje pomocí provázku.

Na horní straně této římské rolety se nachází profil se suchým zipem, pomocí něhož se látka k profilu uchycuje. Římské rolety se vytahují a zatahují táhnutím za provázek, který je možné v jakékoliv poloze zafixovat brzdičkou.

Výhodou tohoto systému je jeho nižší cena. Nevýhodou je, že se provázkové římské rolety někdy nemusejí vytahovat rovnoměrně, na jedné straně se mohou zvedat více než na druhé straně. Provázek navíc zůstává volně vytažený, což pro někoho může představovat estetický problém. Také na dotek je ovládací provázek méně příjemný, než řetízek. Pro tyto nevýhody provázkové ovládání pro římské rolety téměř nepoužíváme.

ŘETÍZKOVÝ MECHANISMUS – nejpoužívanější

  • Kazetová římská roleta, která se vytahuje pomocí řetízku.

Horní profil řetízkové římské rolety je elegantně uzavřený v nenápadné kazetě. Ovládání této římské rolety je řetízkové přes převodovku.

Pro lehčí římské rolety a římské rolety s menšími rozměry se používá převod 1:1, to znamená, že o kolik se potáhne za řetízek, o tolik se spustí nebo vyjede i římská roleta. Mimoto používáme také převod 1:4, který se hodí především pro větší a těžší římské rolety, hlavně pak pro rolety ze závěsových materiálů. Tento převod je lehčí, roleta se pohybuje snadněji, ale zároveň také pomaleji než řetízek – při manipulaci tedy musíte udělat více pohybů. Cenově jsou tyto převody stejné a záleží na Vaši volbě, co upřednostňujete. (Doporučujeme pro římské rolety ze záclonových a lehkých závěsových materiálů volit převod 1:1 a pro větší římské rolety nebo římské rolety z těžších závěsových materiálů zvolit převod 1:4.)

U tohoto systému vede od převodovky čtyřhranná hřídel, na ni jsou namontovány patentované navíjecí válečky, které zajišťují přesné rovnoměrné vytahování římské rolety tak, aby se římská roleta pohybovala vždy na obou stranách souměrně a vodorovně.

V nabídce zde najdete několik druhů ovládacích řetízků – plastový bílý řetízek, kovový řetízek v barvě nikl (stříbrná barva) a kovový řetízek v barvě mosaz antik (zlatá barva).

K těmto řetízkům si můžete vybrat také stylová těžítka v příslušné barvě. Těžítko však není bezpodmínečnou nutností – ovládání funguje i bez těžítka. Těžítko však krásně vylepší celkový vzhled římské rolety.

EASY WASH MECHANISMUS pro snadné praní římské rolety – vylepšený řetízkový

  • Easy wash je řetízkový mechanismus, který je navíc vybaven systémem pro snadné sundávání římské rolety z profilu.

Firma Petroš interiér přišla jako jedna z prvních firem na českém trhu s převratnou novinkou pro římské rolety: systémem EASY WASH s řetízkovým ovládáním pro snadné praní římské rolety.

Systém ovládání EASY WASH pro římské rolety se od běžně nabízených mechanismů liší tvarem horního profilu, který je ze spodní strany otevřený. Nejdůležitější vychytávkou na něm je to, že je vybaven patentovanými navíječi. Ty jsou přizpůsobené k velice jednoduchému vypnutí navíjecí šňůrky přímo z horního profilu římské rolety. Provázek díky tomu při praní může zůstat natažený v římské roletě, tudíž při potřebě praní nemusíte vytahovat provázky z celé římské rolety a po vyprání je pak nemusíte zase pracně navlékat zpět. Tím uspoříte velké množství času.

Při praní římské rolety, která je vybavená tímto systémem, tedy uděláte tyto kroky: 1. strhnete římskou roletu ze suchého zipu, 2. vycvaknete provázky z profilu, 3. vyjmete z římské rolety spodní těžítko a tyčky (pouze u tyčkových římských rolet), 4. vyperete římskou roletu. Při zavěšení vyprané římské rolety pak postupujete obráceně. Při ručním praní ve vaně se z římské rolety nemusejí vytahovat dokonce ani výztužové tyčky a těžítko.

MOTOROVÝ MECHANISMUS – komfortní

  • Římská roleta na elektrický pohon s dálkovým ovládáním.

Římské rolety s motorovým pohonem přinášejí do Vašeho domova komfort a pohodlí. Římské rolety s motorovým mechanismem můžete spouštět a vysunovat pomocí dálkového ovladače podobně, jako třeba televizi. Motory, které na římské rolety používáme, jsou velmi tiché a spolehlivé. Pro jejich instalaci nepotřebujete žádné zvláštní zařízení – stačí je zapnout do běžné elektrické zásuvky. Dálkové ovladače k těmto motorovým římským roletám jsou velmi jednoduché a elegantní.

V případě, že si vyberete ke své římské roletě vyberete motorový mechanismus, budeme Vás kontaktovat a všechny potřebné detaily včetně ceny s Vámi upřesníme prostřednictvím e-mailu.

Římské rolety si můžete nakonfigurovat standardně v e-shopu, ale motorové římské rolety mají různá specifika, která je poté nutné dořešit individuálně. (Jde například o to, že jeden dálkový ovladač může fungovat pro více římských rolet současně, případně může fungovat i jedno trafo pro více římských rolet a podobně.)

Proto je cena, která se Vám u motorové římské rolety zobrazí v tomto e-shopu, pouze ORIENTAČNÍ a vždy ji s Vámi upřesníme a odsouhlasíme na základě Vašich individuálních požadavků e-mailem.

12. 5. 2015

Římská roleta na řetízkové ovládání - kovový řetízek (barva nikl) s kovovým těžítkem (barva těžítka nerez mat, válec).

Římská roleta na řetízkové ovládání - kovový řetízek (barva nikl) s kovovým těžítkem (barva těžítka nerez mat, válec).

Tunýlkové římské rolety s motorovým mechanismem na dálkové ovládání.

Tunýlkové římské rolety s motorovým mechanismem na dálkové ovládání.


Nahoru

Kontakt

Prodejna:
Zámecké náměstí 44
738 01, Frýdek-Místek

+420 558 621 819
E-mail: info@petros-interier.cz



loading