+420 558 621 819 košík: 0,00 Kč

Informace o společnosti

Příběh firmy

NARODILI JSME SE DO DEVADESÁTEK – A SVĚT BYL ÚPLNĚ JINÝ

Píše se rok 1992 a svět je jiný, než jak ho známe dnes. Od sametové revoluce ještě neuběhly ani tři roky. Mobilní telefony (obřích rozměrů) má jen pár lidí a hovory z nich jsou neskutečně drahé. S počítačem neumí zacházet skoro nikdo, a pokud ano, pak většinou pracuje s programem T602, který se ovládá vepisováním složitých pokynů. Ani Internet nezná skoro nikdo – ve světě začal veřejně fungovat teprve před deseti lety a do Česka začíná sotva pronikat, zatím hlavně mezi odborníky – vlastní stránky nemá skoro nikdo a informací je tu jen poskrovnu. První Facebooková stránka se objeví až za dlouhých 12 let.

Česko a Slovensko jsou stále jedna společná Československá federativní republika. Současný prezident Československa Václav Havel na protest proti zamýšlenému dělení republiky abdikuje na svůj úřad, ale předseda ODS Václav Klaus spolu s předsedou HZDS Vladimírem Mečiarem přesto v Bratislavě upečou rozdělení republiky k poslednímu dni tohoto roku. Studená válka skončila nedávno a světem stále vládne euforie z uvolnění napjatých vztahů. V Americe právě vyhrál volby Bill Clinton, který v úřadu vystřídá George Bushe, v Rusku je prezidentem Boris Jelcin a na papežské stolici sedí Jan Pavel II. Koncem tohoto roku se teprve narodí budoucí úspěšná česká rychlobruslařka Karolína Erbanová.

Takový byl svět v roce 1992. Ale stala se ještě jedna důležitá událost, která v budoucnu změní Vaše domovy. Právě se totiž narodila firma Petroš interier.

VYSTŘELOVACÍ ROLETY TO PARÁDOU NEVYTRHLY

Firma se narodila v době, kdy lidé toužili zkrášlit a odlišit své socialisticky unifikované domovy. Po čtyřiceti letech totality ale v Česku nebylo k sehnání skoro nic. Okna většinou „zdobily“ žakárové záclony. Závěsy byly v mnoha domácnostech ušity z tehdy dostupného dederonu a stínění obstarávaly vystřelovací rolety na pružině ušité z látky připomínající pytlovinu. Žaluzie jak je známe dnes, byly téměř zázrakem, o jiném stínění ani nemluvě.

OD PROMOCE K ŽALUZIÍM

A právě tehdy se objevila firma Petroš interier, která lidem do domovů začala přinášet zcela nové možnosti. Zakladatel firmy Radomír Petroš, tehdy mladík krátce po vysoké škole, nejprve začal montovat žaluzie. V té době ještě sám, vlastnoručně, v malém měřítku. Nejprve to byly obyčejné hliníkové horizontální žaluzie.
Zákazníci však byli stále náročnější. Obyčejné žaluzie jim přestávaly stačit. K sehnání ale nebylo skoro nic, dodavatelské firmy nefungovaly a dovážené zboží bylo příliš drahé.

PŘIŠEL PRVNÍ ZAMĚSTNANEC A VLASTNÍ VÝROBKY

Proto se Radomír Petroš pustil do vlastní výroby vertikálních žaluzií. Zájem o jeho výrobky byl tak velký, že už po pár měsících mohl přijmout svého prvního zaměstnance. Ani to ale nestačilo. Spokojení zákazníci se stále častěji ptali i na další možnosti. K žaluziím chtěli hlavně nové záclony a závěsy.

NOVOU ÉRU ODSTARTOVAL NÁROČNÝ ŘEDITEL BANKY

Zlomovou byla zakázka pro jednu banku, kde Radomíru Petrošovi vysvětlili, že vertikální žaluzie jsou fajn pro úředníky na přepážkách, ale pan ředitel potřebuje mít v kanceláři něco reprezentativ­nějšího, jako třeba záclony a závěsy – a jestli je tedy schopen něco odpovídajícího zajistit.

Radomír Petroš se rozhodl zákazníkům vyhovět. Nejprve oslovil české výrobce látek, ale ukázalo se, že jsou značně nepružní a ani jejich nabídka nebyla příliš oslňující. Proto se už začátkem 90. let minulého století vydal za svými prvními dodavateli látek do zahraničí a stal se tak jedním z prvních českých porevolučních dovozců záclon a závěsů.

(Onomu panu řediteli banky tenkrát samozřejmě krásné důstojné záclony a závěsy dodal – a tím začala pro firmu nová éra.)

FIRMA VYVINULA VLASTNÍ MODEL GARNÝŽÍ, KTERÝ ZÁKAZNÍCI ŽÁDAJÍ DODNES – VYRÁBÍ SE UŽ PŘES 20 LET

V průběhu dalších let pak rozšířil a ustálil jak portfolio spolehlivých dodavatelů, tak hlavně celý sortiment nabízených výrobků.

Všechno ale sehnat nešlo. I přes pečlivě budovanou síť spolehlivých dodavatelů se stále nedařilo získat výrobce kvalitních luxusních garnýží za přijatelné ceny.

Proto firma Petroš interier udělala další krok vpřed – vymyslela a začala vyrábět vlastní hranaté nerezové garnýže s obdélníkovými jezdci. I to bylo dobré rozhodnutí, protože se tak mnohem lépe dařilo uspokojit požadavky stále náročnějších zákazníků.

Tyto hranaté nerezové garnýže jsou mezi zákazníky tak úspěšné a oblíbené, že je firma Petroš interier vyrábí a nabízí dosud – a to už je po období delší než 20 let.

NA PRVNÍ ZAHRANIČNÍ ZAKÁZKU SE NEZAPOMÍNÁ – ZVLÁŠŤ KDYŽ JE TO AMBASÁDA V KÁHIŘE

Díky dobrým nápadům a díky spolupráci s předními českými architekty a interiérovými firmami byla firma Petroš interier už tři roky po svém založení – v roce 1995 – natolik známá a úspěšná, že získala svou první zahraniční zakázku, která byla zároveň jednou z nejprestižněj­ších vůbec.

Šlo o vybavení české ambasády v Káhiře. Získání této prestižní zakázky bylo pro další práci firmy velkým povzbuzením a obrovskou motivací. V dalších letech pak přicházelo i mnoho dalších nádherných a prestižních zakázek v Česku i v zahraničí, ale na tu první – českou ambasádu v Káhiře – se samozřejmě zapomenout nedá.

STROJNÍ INŽENÝR SE KREATIVNĚ UPLATŇUJE I VE FIRMĚ NA DEKORACE

Zdokonalování, vylepšování a inovování patří úspěšnému rozvoji každé firmy. Ve firmě Petroš interier ovšem často přichází ke slovu i původní profese Radomíra Petroše, který je strojní inženýr.

A jak se slučují dekorace oken a strojní inženýrství? Velmi kreativně: Šicí dílnu, kde všechny krásné dekorace oken vznikají a která je skutečně špičkově vybavená, Radomír Petroš ještě prošpikoval svými technickými vynálezy a zlepšováky. Zdejší švadlenky tak mohou využívat techniku, kterou byste v jiných dílnách hledali jen marně. A na dekoracích je to skutečně poznat!

I toto skryté zázemí se tak stalo obrovskou konkurenční výhodou, díky které jsou Vaše dekorace krásné a díky které má firma Petroš interier náskok před ostatními.

PŘIVEZLI JSME WAVE SYSTÉM A OKOUZLILI JÍM ČESKO

Úspěšnost firmy potvrzují také úspěchy v designérských a dekoratérských soutěžích, jako například:

* Vítězství v soutěži Okno v interiéru, která proběhla v rámci mezinárodní výstavy Tendence 2009 v Praze.

Na této soutěži firma Petroš interier poprvé v Česku představila úplnou novinku – dnes už známý a mezi zákazníky nesmírně oblíbený Wave systém, který se rychle stal ve světě dekorací obrovským hitem.

* Vítězství v soutěži Okno a styl na veletrhu Pragointeriér, kde jsme dvakrát po sobě, v letech 2005 a 2006, získali první místo.

* Druhé místo v soutěži Okno interiéru na prestižním veletrhu Tendence 2000 nebo třetí místo ve stejné soutěži v roce 2002.

Ceny z těchto soutěží – úžasné designové skleněné koule – si můžete prohlédnout v naší firemní prodejně.

Podobných soutěží bychom se i nadále zúčastňovali velmi rádi, ale od roku 2009 se už však bohužel nekonají.

PO KRÁSNÝCH VLNÁCH PŘIŠLY ZROVNA TAK KRÁSNÉ ŘÍMSKÉ ROLETY

Po zavedení veleúspěšného Wave systému, který vytváří na závěsech pravidelné krásně rovnoměrné vlny, jsme pro zákazníky hledali další možnosti, jak dekorace oken ještě více zdokonalit. A našli jsme! Další generace novinek je ve stylu římských rolet.

Pořídili jsme nový, velmi sofistikovaný, poloautomatický stroj na tunýlkové římské rolety. Podobných strojů v České republice skutečně příliš nenajdete. Díky tomuto stroji Vám nyní umíme ušít téměř dokonalé římské rolety – a to i římské rolety z náročných materiálů, římské rolety velkých rozměrů a dokonale sladit sousedící římské rolety.

Díky tomuto báječnému specializovanému stroji si nyní také můžete vybírat své římské rolety tou nejjednodušší a nejrychlejší cestou – pomocí tohoto nového e-shopu.

ZAKÁZKOVÁ VÝROBA ŘÍMSKÝCH ROLET, ZÁCLON A ZÁVĚSŮ DNES TVOŘÍ GRÓ FIRMY

Zakázková výroba záclon, závěsů a římských rolet nyní tvoří největší podíl práce firmy Petroš interier.

Pořídíte u nás ale i veškerou ostatní stínící techniku a interiérové doplňky, jako jsou například garnýže, plisé, rolety, žaluzie, markýzy či luxusní tapety na zeď.

KAM SMĚŘUJEME?

Zakládáme si na tom, že na výrobky pro Vás používáme jen kvalitní materiály. Většinu látek na římské rolety, záclony a závěsy pro Vás sami dovážíme rovnou od výrobců ze zahraničí. Pro některé produkty jsme také výhradním českým dovozcem.

Každý výrobek několikrát projde lidskýma rukama, než opustí dílnu a ozdobí Vaše okna. Všechny dekorace vyrábíme s láskou k řemeslu a s myšlenkou na Vaši spokojenost.

Firma Petroš interier se za téměř čtvrtstoletí své existence stala značkou s dobrým jménem. Chceme, aby to tak zůstalo i nadále. Velmi si přejeme, abyste Vy, naši milí zákazníci, byli svými novými dekoracemi oken nadšení. Jsme rádi, když Vám můžeme přinášet radost, krásu a útulnost domova – to je na naší práci to nejpěknější a tak to chceme i nadále dělat.

20. 6. 2015


Nahoru

Kontakt

Prodejna:
Zámecké náměstí 44
738 01, Frýdek-Místek

+420 558 621 819
E-mail: info@petros-interier.cz



loading